За нас


АЏИКО е фамилијарна компанија основана во 1991 година и од тогаш во главно се занимава со трговија. Во 1996 год го отвора првиот малопродажен дуќан во ГТЦ Штип со предмети за широка потрошувачка, предмети за домаќинство, украси, подароци и друга сродна роба, а десетина години подоцна и уште еден малопродажен дуќан во ГТЦ Штип.

Во 2006 Аџико започнува со сопствен увоз а со тоа започнува и со големопродажба во својата дејност. Од своите скромни почетоци, во овој момент  со преку 10 000 артикли Аџико е помеѓу водечките компании во Македонија во оваа област.

Одберете валута
MKD Македонски денар